MISSIÓ

educacióIl·lustració extreta del blog personal de JoAN TuRu
[http://joanturu.blogspot.com.es/]

Educant en Colors som PERSONES d’edats, moments i espais diferents que volem aconseguir un canvi en el model educatiu predominant per esdevenir un model que acompanyi a l’infant o al jove, des d’una educació viva i respectuosa, i que li permeti el desenvolupament dels seus processos espontanis.

Som EDUCADORS que ens sentim cridats a defensar l’educació com l’acompanyament d’aquests infants i joves en la integritat del seu camí vital. Fonamentant aquesta educació en la capacitat innata de la persona humana per guiar els propis aprenentatges a partir dels seus desitjos i interessos, i de les seves necessitats. Estem profundament convençuts que, gràcies a aquest acompanyament, l’infant pot SER en essència i créixer en coherència.

VISIÓ

Som plenament conscients que el canvi que proposem serà fruit d’un procés llarg, d’anys de treball constants, de qüestionar-se el «què», el «com» i el «quan», però sempre convençuts del «per què», Tanmateix, ens sentirem més a prop d’aquest canvi transformador si aconseguim:

  • Crear un espai educatiu d’acompanyament a famílies en el que es proporcioni a l’infant un ambient harmoniós que els ajudi en el desenvolupament dels seus processos espontanis.
  • Ser un referent més en el món de l’educació lliure i fer de Sant Esteve de Palautordera un indret conegut i reconegut dins del món educatiu a nivell de tota Catalunya.

VALORS

Les persones que formem Educant en Colors compartim una sèrie de valors que ens identifiquen com a membres actius d’aquesta entitat i descriuen com volem assolir la missió que ens hem proposat i així transformar el model d’educació de la nostra societat. Així doncs, som UNA ASSOCIACIÓ que volem acompanyar infants i joves. Des de la presència viva i respectuosa. Des d’una mirada atenta. Des d’una escolta amable. Des del llenguatge del cor. Des del plaer del joc creatiu. Des del descobriment individual d’un mateix i de l’entorn. Des de l’acompanyament de les pròpies emocions. Des del gust pels sabers que aportin valor al propi desenvolupament. Des de la cura per l’autonomia i per la llibertat. Des de l’acceptació de cada infant com ésser únic i irrepetible. Des de la solidaritat amb els altres. I, finalment, la coherència individual i col·lectiva amb tot l’anterior.